Spaghettitaart bolognese

  • 3 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 371 kcal
  • 22 g eiwit
  • 4 g vet
  • 64 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 180 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 g wortels
  • 130 g bleekselderij
  • 1,5 theelepel olijfolie
  • 230 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel gedroogd basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 180 g vega gehakt
  • 25 g geraspte kaas

Bereiden

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel de ui en knoflook en schrap de wortels. Snijd de ui, knoflook, wortels, en bleekselderij in grove stukken en doe ze in een keukenmachine. Hak fijn.

Doe de groenten in de springvorm en voeg de olijfolie en een snuf zout en peper toe. Bak de groenten 8 minuten op 170 °C.

Voeg de tomatenblokjes, het basilicum, de tijm, het vega gehakt en de beetgare spaghetti toe en schep alles goed om.

Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de taart 14 minuten op 180 °C.

Extra benodigd

Keukenmachine, hoge springvorm

Bereiding in de oven

Verwarm de oven voor op 190 °C en rooster de groenten 14 minuten. Verhoog de temperatuur naar 200 °C en bak de taart 20 minuten.

Kookboek

Het recept 'Spaghettitaart bolognese' is afkomstig uit het kookboek...

Veggie in de airfryer

Simone van der Koelen

In 'Veggie in de airfryer' vind je 75 overheerlijke vegetarische gerechten die je kunt bereiden in de airfryer. Van lichte maaltijden tot schotels, pasta, rijst, hartige taarten en quiches. En natuurlijk ook een aantal goede take-away copycats... lees verder

© Forte Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!