Tortilla-kapsalon
- 2 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 paprika-chilitortilla's (No Fairytales)
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g kipfiletreepjes
- 1 eetlepel kebabkruiden
- 1 ui
- 1 oranje paprika
- 75 g ijsbergsla
- 4 babykomkommers
- 100 g snacktomaatjes
- 75 g geraspte kaas
- tuinkers
- knoflooksaus
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tortilla in repen van 2 cm breed en snijd de lange repen eventueel nog een of twee keer door om 'frieten' te maken.
Verdeel de tortillafrieten over een bakplaat met bakpapier en kwast ze in met wat olijfolie. Bak ze in zo'n 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Meng ondertussen de kipfiletreepjes met de kebabkruiden en een scheutje olijfolie. Bak de kipkebab in een koekenpan op middelhoog vuur gaar.
Snijd de ui in ringen, de paprika en de ijsbergsla in reepjes en de komkommers en tomaatjes in partjes.
Verdeel de tortilla-frieten over een kleine ovenschaal en schep de kipkebab erop. Verdeel de kaas erover en laat nog 10 minuten gratineren in de oven. Haal de schaal uit de oven, verdeel de groenten erover, maak af met een toefje tuinkers en sprenkel er de knoflooksaus overheen.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Tortilla-kapsalon' is afkomstig uit het kookboek...
It's a wrap
No Fairytales
In het kookboek 'It's a wrap' vind je 50 snelle, makkelijke en verrassende recepten voor elke dag en voor iedere gelegenheid. Een tortilla als saladebowl of als dunne pizzabodem? Enchilada's? Quesadilla's? Het kan allemaal... lees verder
© Spectrum. Beeld: Simone van den Berg