Het Franse brasserie kookboek

De Parijse brasserie is met zijn warme, chique uitstraling van spiegels en obers in pak hét toonbeeld van de pure, eenvoudige, maar daarom niet minder verfijnde Franse keuken. Hier wordt authentiek en overheerlijk gekookt, met lokale, verse ingrediënten en vaak volgens familierecept. In 'Het Franse brasserie kookboek' staan meer dan 90 recepten van brasserie-favorieten als bouillabaise, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse au chocolat en de perfecte tarte tatin. Topchef Daniel Galmiche geeft deze klassiekers een eigentijdse draai. In zijn toegankelijke voor-, hoofd-, bij- en nagerechten proef je de verschillende smaken van Frankrijk: van een cassoulet, boeuf bourguignon of moules marinières met citroengras en rode peper tot een crème brûlée met frambozen.

AuteurDaniel Galmiche

UitgeverijKosmos Uitgevers

  • Hardcover
  • 208 pagina's
  • ISBN 9789021550879

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Franse keuken