Toscane

De Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt. Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks leven is gelijk aan hoe er gekookt wordt: traag en kalm. Begin de dag met een sterke espresso en geroosterd brood met tomaten en olijfolie. L'ora di pranzo (lunchtijd) wordt traditioneel met familie thuis doorgebracht, pratend en onderwijl genietend van een goede pasta met ragù. Weekendmaaltijden zijn een feest en iedere maand kent zijn eigen dolce: van zomerse macedonia tot pan con santi in de herfst, er is altijd een gerecht om je in onder te dompelen. Tegen een achtergrond van glooiende heuvels neemt 'Toscane' je mee op een culinaire reis door het diverse landschap, waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die deze regio zo kenmerkend maakt.
AuteurGiancarlo & Katie Caldesi
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 272 pagina's
- ISBN 9789461431875
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Winterse tomaten-broodsoep (pappa al pomodoro)
Vegetarisch, 40 min 7,0
-
Gnocchi van boerenkool en ricotta in salie-baconboter
Vlees, 50 min 8,0
-
Kastanjepannenkoeken gevuld met ricotta en citroen
Vegetarisch, 30 min 8,0
Alle Kookboeken over de Italiaanse keuken
-
Made at home
Giorgio Locatelli
In 'Made at home' deelt de beroemde Italiaanse chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten nu ook met jou, en schrijft hij uitgebreid over zijn vrouw, kinderen en andere familieleden, alsof hij een dierbare oom is die bij je thuis aan de keukentafel... bekijk 'Made at home'
-
De Zilveren Lepel - Classic
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Classic' biedt een luxueuze verzameling van de beste recepten uit het wereldberoemde Italiaanse kookboek 'De Zilveren Lepel'. In deze nieuwe, luxe uitgave zijn de 170 allerbeste... bekijk 'De Zilveren Lepel - Classic'
-
Big Mamma's Cucina Popolare
Big Mamma
'Big Mamma's Cucina Popolare' biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep Big Mamma. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma... bekijk 'Big Mamma's Cucina Popolare'
-
De smaken van Italië
Claudia Roden
De gerechten in 'De smaken van Italië' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel... bekijk 'De smaken van Italië'
-
De bijbel van de Italiaanse keuken
Maud Moody, Nina Bogaerts & Leonardo Pacenti
In 'De bijbel van de Italiaanse keuken' laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen... bekijk 'De bijbel van de Italiaanse keuken'
-
Jamie kookt Italië
Jamie Oliver
Jamie Oliver keert met 'Jamie kookt Italië' terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. 'Jamie kookt Italië' bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense... bekijk 'Jamie kookt Italië'
-
Mangiamo!
Antoinette Coops
In 'Mangiamo!' deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende... bekijk 'Mangiamo!'
-
De Zilveren Lepel Vlees
diverse auteurs
De Italiaanse keuken kent vele manieren van vlees bereiden. In 'De Zilveren Lepel Vlees' leer je hoe je elk stuk vlees mooi tot zijn recht laat komen. Of dat nu van een varken, rund, kalf, lam, wild of gevogelte is. Van traditionele ossobuco alla Milanese tot... bekijk 'De Zilveren Lepel Vlees'
-
Toscane
Giancarlo & Katie Caldesi
De Toscaanse bevolking is immens trots op hun regio en de liefde voor de omgeving vertaalt zich in een keuken die nooit teleurstelt. Giancarlo & Katie Caldesi nemen je mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks... bekijk 'Toscane'
-
Italia al pomodoro
Harry Belmans
In de Italiaanse keuken is de tomaat koning. En het hoeven zeker niet altijd verse tomaten te zijn om smakelijke gerechten op je bord te toveren. De overheerlijke tomatensmaak komt vaak beter tot uiting in... bekijk 'Italia al pomodoro'