Turks tafelen

In 'Turks tafelen' neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op straat altijd het beste smaakt, tot op houtvuur gebakken brood, verse salades en uitgebreide familierecepten. Alles wat de verrassend veelzijdige Turkse keuken te bieden heeft vind je in dit boek. De prachtige beelden van het straatleven, de vele specerijen, gewoonten en uiteraard de heerlijke gerechten laten zowel het oude land als het nieuwe moderne Turkije zien.

AuteurSevtap Yüce

UitgeverijTerra Lannoo

  • Hardcover
  • 240 pagina's
  • ISBN 9789089897497

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Mediterrane keuken

  • Suqar

    Greg Malouf & Lucy Malouf

    'Suqar' (Arabisch voor 'suiker') bevat meer dan 100 zoete lekkernijen uit het Midden-Oosten, variërend van pudding en gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Alhoewel zoet een grote rol speelt bij de Midden-Oosterse bevolking... bekijk 'Suqar'

  • Mezze

    Salma Hage

    Salma Hage brengt in 'Mezze' de rijke smaken van het Midden-Oosten samen. Ze legt het principe van de mezze-tafel uit, en geeft recepten voor de heerlijkste salades, groenten, gebak, brood, dips, gevulde lekkernijen, drankjes en zoete gerechtjes... bekijk 'Mezze'

  • De geheimen van de mediterrane keuken

    Oil & Vinegar

    Oil & Vinegar verzamelde haar 40 favoriete pasta- en pizzarecepten. Spaghetti carbonara, Ravioli al Limone e Carciofi, pizza margarita... alles op smaak gebracht met een bijpassende olijfolie, een lekkere pesto of heerlijke kruiden... bekijk 'De geheimen van de mediterrane keuken'

  • Neni's Tel Aviv

    Haya Molcho & Elihay Biran

    Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho... bekijk 'Neni's Tel Aviv'

  • De keukens van de Middellandse zee

    Lucio Galletto & David Dale

    'De keukens van de Middellandse Zee' toont aan de hand van verhalen, recepten en schitterende fotografie de culinaire en veelzijdige erfenis van de Grieken, Romeinen, Arabieren en Vikingen. De liefde voor olijfolie, knoflook, ansjovis, pepertjes... bekijk 'De keukens van de Middellandse zee'

  • Zomers koken met Yvon

    Yvon Jaspers

    Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten... bekijk 'Zomers koken met Yvon'

  • Turks tafelen

    Sevtap Yüce

    In 'Turks tafelen' neemt Sevtap Yüce je mee naar haar roots en beschrijft ze de gerechten die de Turkse keuken zo bijzonder maken. Van eenvoudig streetfood dat op straat altijd het beste smaakt, tot op... bekijk 'Turks tafelen'

  • Feasts

    Sabrina Ghayour

    'Feasts' geeft Midden-Oosterse feestelijke recepten voor elke gelegenheid: brunches, zomerse barbecue- en picknickfestijnen, imposante vegetarische maaltijden, etentjes die je in een handomdraai maakt of... bekijk 'Feasts'

  • Falafel

    Dunja Gulin

    In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In dit boek staan de recepten ingedeeld per categorie. Zo is er falafel uit de oven, gefrituurde... bekijk 'Falafel'

  • Sirocco

    Sabrina Ghayour

    In 'Sirocco' laat Sabrina Ghayour je zien hoe je de Midden-Oosterse keuken heel makkelijk kunt integreren met onze westerse keuken, producten en kooktechnieken. Door haar Perzische achtergrond, maar... bekijk 'Sirocco'