Vis in 30 minuten

De populariteit van vis, schaal- en schelpdieren is de laatste jaren sterk toegenomen. Vis is gemakkelijk te verkrijgen, licht verteerbaar en gezond. Voedingsdeskundigen raden ons aan om twee keer per week vis te eten. Ook vette vis mag niet op het menu ontbreken, omdat hij rijk is aan omega 3-vetzuren. Vis is gelukkig ook erg lekker én snel klaar te maken. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Er is keuze uit talloze soorten: kabeljauw, zalm, pladijs, heilbot, roodbaars, victoriabaars, tilapia, garnalen, mosselen, scampi... Bovendien kunnen ze op diverse manieren worden bereid: gebakken, gepocheerd, in papillot, in de wok of op de barbecue. Al deze vissoorten en bereidingswijzen komen aan bod in 'Vis in 30 minuten'. Een greep uit het aanbod: waterzooi met kabeljauw en garnalen, zalmwok met broccoli en cashewnoten, tongrolletjes met kokos en kerrie, geroosterde zeewolf met een pittige mangosaus... Variatie genoeg dus. Dus laat je inspireren en ga aan de slag. Er is geen enkele excuus meer waarom je vis niet op het menu zou zetten.

Auteurdiverse auteurs

UitgeverijStandaard Uitgeverij

  • Paperback
  • 160 pagina's
  • ISBN 9789002252051

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over vis

  • Vis voor elke dag

    Bart van Olphen

    'Vis voor elke dag' biedt 100 makkelijke visrecepten afkomstig uit alle windstreken. Of je nu inspiratie zoekt voor een snelle lunch, een snack voor bij de borrel of een feestelijke maaltijd, de gerechten zijn geschikt... bekijk 'Vis voor elke dag'

  • Bart's Fish Tales

    Bart van Olphen

    In 'Bart's Fish Tales' reist Bart van Olphen de wereld over naar duurzame visserijen met vissers die op een dier- en oceaanvriendelijke manier vissen en laat hij ons in 100 recepten kennismaken... bekijk 'Bart's Fish Tales'

  • Vis uit blik

    Bart van Olphen

    Bart van Olphen zet zich al jaren in voor duurzaam gevangen vis. 'Vis uit blik' is zijn nieuwe kookboek, waarin hij je laat zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt. Kookinspiratie voor alle vis uit blik... bekijk 'Vis uit blik'

  • Ceviche

    Fiona Taïeb

    Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade... bekijk 'Ceviche'

  • De Zilveren Lepel Vis

    diverse auteurs

    De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel bevat meer dan 200 authentieke recepten... bekijk 'De Zilveren Lepel Vis'

  • Vis in 30 minuten

    diverse auteurs

    Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten en bovendien kunnen ze op diverse manieren worden bereid... bekijk 'Vis in 30 minuten'

  • Basic vis

    Delphine de Montalier

    Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals gegrilde sardines, bouillabaisse en gevulde pijlinktvis. Daarnaast lees je alles over duurzame vissen... bekijk 'Basic vis'

  • Visgerechten

    diverse auteurs

    'Visgerechten' biedt 101 fantastische, eenvoudige of juist feestelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren - heerlijk, veelzijdig én gezond! Trakteer jezelf op soep van krab en asperges, viskoekjes... bekijk 'Visgerechten'

  • Vis en schaaldieren

    diverse auteurs

    Gebakken, gekookt, rauw, uit de oven of in een cocotte en met groente, fruit en specerijen: in 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken... bekijk 'Vis en schaaldieren'

  • Zalm

    diverse auteurs

    Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak denken velen dat zalm lastig te bereiden is, maar niets is... bekijk 'Zalm'