Citrus

In 'Citrus' draait het allemaal om de enorme veelzijdigheid van citrusvruchten in de keuken: van sinaasappels, grapefruit, kumquats, limoenen tot en met de bergamotcitroen en alles wat daar tussen zit. In 'Citrus' tref je internationale gerechten aan, van klassiekers als canard à l'orange tot en met verrassende en minder bekende recepten als bruschetta met citroenlabneh, tuinbonen en za'atar. Mexicaanse kippensoep met limoen, Midden-Oosterse tabouleh met peterselie en sinaasappel of serveer het Japanse zalmgerecht met yuzu. Partyhapjes, salades, voor-, hoofd- en bijgerechten als broccoli met een 'hollandaise' van bloedsinaasappel. Serveer een verkoelende gazpacho van sinaasappel, gember en meloen of trakteer op zelfgemaakte limoen-kamille-honingcake. 'Citrus' is een origineel, zeer compleet en fraai uitgevoerd kookboek en geeft bovendien tientallen inmaak- en conserveringsrecepten, pickles, rubs & dressings tot en met hartverwarmende (sterke) drankjes, ijs, sorbets en snoepgoed. Wie houdt er nou niet van citrus!

AuteurCatherine Phipps

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 256 pagina's
  • ISBN 9789461431691

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook