Jamie Oliver: geroosterde biefstuk van de haas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

bevat per portie

  • 472 kcal
  • 51 g eiwit
  • 15 g vet
  • 20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 preien, in dunne plakjes
  • 1 klein bosje verse tijm, alleen de blaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • een klont boter
  • een wijnglas witte wijn
  • 500 g grote witte bonen van goede kwaliteit (blik of pot), afgespoeld en uitgelekt
  • handjevol verse blaadjes peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • peperige olijfolie van goede kwaliteit
  • 4 mooi gemarmerde biefstukken van de haas van 200 g elk, van 2½ tot 4 cm dik
  • 1 citroen

Bereiden

Laat in een pan met dikke bodem op een laag vuur de prei, tijm en knoflook 20 minuten zweten in een scheutje olijfolie en de boter, tot ze zacht en zoet zijn. Zet het vuur hoog en giet de witte wijn erbij. Laat de wijn aan de kook komen, doe er dan de bonen bij en zoveel water dat de bonen bijna onder staan. Houd ze 5 tot 10 minuten tegen de kook aan, tot de bonen mooi romig zijn. Voeg er de peterselie, de crème fraîche en een flinke scheut olijfolie aan toe. Proef of er nog zout of kruiderij bij moet.

Verhit een grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrooi je biefstukken met zout en peper en wrijf ze in met wat olijfolie. Gril een biefstuk van 4 cm dik 2 tot 3 minuten aan elke kant, dan is hij medium rauw. Je kunt ze langer bakken, ze zo nu en dan kerend, tot ze zo gaar zijn als je ze hebben wilt.

Leg de gegrilde biefstukken op een bord en laat ze 5 minuten rusten. Knijp er wat citroensap over uit en sprenkel er wat olijfolie over. Snijd de biefstukken in dikke plakken. Verdeel de romige bonen over de borden en leg de biefstukken erop. Sprenkel vocht dat uit de biefstukken gelopen is erover.

Extra benodigd

Grillpan

Persoonlijke noot

'Deze combinatie van medium rauw gebakken biefstuk met al het verrukkelijke braadvocht en de romig zoete witte bonen is klassiek. Als je dit nooit geproefd hebt, moet je het absoluut proberen.' - Jamie Oliver

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: geroosterde biefstuk van de haas' is afkomstig uit het kookboek...

Kook met Jamie

Jamie Oliver

Dit is Jamie Olivers zevende boek, maar het had eigenlijk zijn eerste moeten zijn. 'Kook met Jamie' is namelijk een moderne klassieker met daarin alles wat een thuiskok... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus

Waardeer dit recept (23 stemmen)

Jamie Oliver recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaDit lijkt mij een overheerlijk recept, ga het uitproberen dit weekend, commentaar hierop volgt daarna!

    reageren

  • RitaHeerlijk in één woord, komt vast op het programma. .

    reageren

  • EstherGa het vanavond maken, reactie volgt!

    • Esther liegtWaar is de reactie dan, Esther?

    reageren

  • ElsDit is een geweldig lekker biefstuk recept van Jamie Oliver, we kunnen het iedereen aanbevelen!

    reageren