Vegetarische tajine met venkel

  • 4 personen
  • 70 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 2 grote rode uien
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 grote wortelen
  • 2 witte courgettes
  • 4 vastkokende aardappelen
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepeltje komijnzaad
  • ½ theelepeltje komijnpoeder
  • ½ theelepeltje zoet paprikapoeder
  • ½ theelepeltje pikant paprikapoeder (eventueel)
  • 1 eetlepel sumak (eventueel)

Bereiden

Was de venkel, snijd elke knol doormidden en kook in ongeveer 15 minuten bijna beetgaar in zout water. Bewaar ongeveer 100 ml kookvocht.

Pel de uien en snijd in halvemaantjes. Snijd de tomaten in stukjes. Schil de wortelen, de courgettes en de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Was de koriander en de bladpeterselie en hak fijn.

Verhit de olijfolie in een tajine. Bak hierin de uien aan en voeg de tomatenblokjes, de koriander en de bladpeterselie, de komijn, het paprikapoeder en peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.

Voeg de wortelen toe en laat ongeveer 5 minuten stoven. Voeg de courgettes en de aardappelen toe. Doe het deksel op de tajine en laat ongeveer 5 minuten sudderen.

Voeg het venkelkookvocht toe. Doe het deksel terug op de tajine en laat rustig, op een zacht vuurtje 30 minuten garen.

Schik de stukken venkel mooi op het gerecht in de tajine. Bestrooi eventueel met de sumak.

Tip

Ook heerlijk met stukjes quorn! Quorn heeft ongeveer 30 minuten gaartijd nodig, je kan de stukjes dus samen met de courgettes en de aardappelen toevoegen.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische tajine met venkel' is afkomstig uit het kookboek...

Vrijdag couscousdag

Rachida Ahali

Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tajine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!