Recepten uit Istanbul

Waan je met 'Recepten uit Istanbul' in de straten van deze eeuwenoude wereldse stad, snuif de geuren op en proef van de rijke keuken, waarin de invloeden van weleer nog zo aanwezig zijn. De gastronomie is gevarieerd, verrassend en verfijnd - waar je ook bent: in de oude Griekse en Joodse wijken Fener en Balat, in het mondaine Galata of in het Aziatische gedeelte van Istanbul. Proef de enorme verscheidenheid aan mezzes zoals peterseliesalade, fava (tuinbonenpuree) en inktvisringen met agorasaus. Maak pides met kaas, spinazie of kip en pilav met zeebaars. Kom alles te weten over het maken van Turks fruit en bekwaam jezelf in het maken van baklava. Van streetfood tot en met familierecepten, van thee- en koffierituelen tot en met de mooiste visrecepten en mezze. Van snacks tot en met desserts: met 'Recepten uit Istanbul' leer je de keuken kennen van culinair Istanbul.

AuteurPomme Larmoyer

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 272 pagina's
  • ISBN 9789461431493

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken over de Mediterrane keuken