Hotpot

Met 'Hotpot' leer je alles over de kunst van een goede hotpot en maak je zelf overheerlijke Aziatische hotpots, waarvan de Chinese fondue het bekendst is. Ontdek de veelzijdigheid van de hotpot en hoe eenvoudig het is om een feestelijke en originele typisch Aziatische fondue op tafel te zetten. Reis met Bas Robben mee en leer de hotpots van China, Japan, Korea, Taiwan en Vietnam kennen. De basis is uiteraard een goede bouillon: van lam, kip of varken maar ook een vegan umamibouillon of dashibouillon. Laat je verrassen door de verscheidenheid hotpots: van een vurige Sichuanese hotpot met tofu, rundvlees, paddenstoelen en kip of de Japanse Ishikari-nabe met miso, zalm en boter. 'Hotpot' is praktisch ingedeeld: de basis (diverse bouillons, ook voor vegetariërs en veganisten), de hotpots uit vijf Aziatische landen. Wát je in de hotpot kookt is minstens zo belangrijk als de bouillon zelf. Daarbij kun je het zo simpel of uitdagend maken als je wil: rol garnalen- en gehaktballetjes, vouw kimchi-tofudumplings, marineer ossenhaas en kneed rijstballetjes in elkaar. Als toegift mogen zelfgemaakte sauzen, drankjes en desserts niet ontbreken.

AuteurBas Robben

UitgeverijGood Cook

  • Hardcover
  • 184 pagina's
  • ISBN 9789461432490

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Good Cook

  • Pizza Volume 01

    Tom Gozney

    Leer perfecte pizza's maken met 'Pizza Volume 01'. Maak echt goed deeg en ga aan de slag met de receptuur van de beste pizzabakkers ter wereld: maak pizza cacio e pepe van Daniele Uditi of dé pizza bianca van Frank Pinello... bekijk 'Pizza Volume 01'

  • The Curry Guy Airfryer

    Dan Toombs

    Ooit gedacht dat Indiase curry's, tandoorigerechten en andere Indiase lekkernijen ook met de airfryer bereid kunnen worden? Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, laat zien hoe je je favoriete Indiase gerechten met de airfryer maakt... bekijk 'The Curry Guy Airfryer'

  • Tapas de Verduras

    Johan Björkman

    Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... bekijk 'Tapas de Verduras'

  • Hokkaido

    Tim Anderson

    Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. 'Hokkaido' biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten... bekijk 'Hokkaido'

  • No Halfway Cooks

    Jody Franz & Stan Beaujean

    Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... bekijk 'No Halfway Cooks'

  • Een ode aan salades

    Alice Zaslavsky

    De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... bekijk 'Een ode aan salades'

  • Maaltijdsoep

    Emily Ezekiel

    Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... bekijk 'Maaltijdsoep'

  • Puur aardappel

    Poppy O'Toole

    Potato Queen Poppy O'Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Of het nu om puree en geroosterde aardappels gaat of om Franse klassiekers zoals tartiflette en aligot... bekijk 'Puur aardappel'

  • Tinned Tomatoes

    Samuel Goldsmith

    Iedereen gebruikt wel eens tomaten uit blik. Sterker nog: dit conservenwonder geniet vaak de voorkeur boven verse tomaten. 'Tinned Tomatoes' laat in 100 recepten zien hoe veelzijdig koken is met tomaten uit blik. Neem een blik tomaten en je hebt... bekijk 'Tinned Tomatoes'

  • The Curry Guy Kip

    Dan Toombs

    Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met 'The Curry Guy Kip'. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit... bekijk 'The Curry Guy Kip'