Kookboeken van Uitgeverij Terra
-
Extra Vierge
Sandra Alvarez
In 'Extra Vierge' deelt Sandra Alvarez haar onvoorwaardelijke liefde voor koken met olijfolie. In de verrassende, toegankelijke en gezonde recepten zorgt dit vloeibare goud steeds weer voor een onvergetelijke smaaksensatie. Denk aan gerechten... bekijk 'Extra Vierge'
-
Vis
Gaël Orieux
'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld... bekijk 'Vis'
-
Joie de Vivre
Sacha de Boer & Babs Assink
Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo... bekijk 'Joie de Vivre'
-
Wild
Bruno Doucet
Van het bereiden van bouillons tot consommés, van terrines en pasteien tot de grote Franse culinaire klassiekers: Doucet laat in 'Wild' zien dat jagen, koken en respect voor de natuur perfect samengaan en zelfs bij elkaar horen... bekijk 'Wild'
-
Proef de zee
Anne Fleur Sanders
In 'Proef de zee' zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum... bekijk 'Proef de zee'
-
Gegrild & geroosterd
Marjolijn Rosendaal & Anya van de Wetering
Na een aantal seizoenen in de ban te zijn geweest van hoge vlammen, stoere leren schorten en grote hompen vlees vinden Marjolijn en Anya het tijd voor een lichtere versie van grillen en roosteren. Dat kan het hele jaar door: buiten op de barbecue, de kamado... bekijk 'Gegrild & geroosterd'
-
Blauw
Meta van den Boomen
Restaurant Blauw is beroemd vanwege de authentieke kruiden, smaken en kleuren van de spijzen die de koks bereiden. In dit boek zijn 70 signatuurgerechten van dit restaurant verzameld die je nu thuis kunt maken, met uitleg over de herkomst en de ingrediënten... bekijk 'Blauw'
-
Neni's Tel Aviv
Haya Molcho & Elihay Biran
Tel Aviv is modern, divers, kleurrijk en staat open voor invloeden van buiten. In deze stad komt de wereld samen en versmelten culturen, religies en culinaire tradities. Met sfeervolle foto's, boeiende verhalen en typische streekgerechten schetsen Haya Molcho... bekijk 'Neni's Tel Aviv'
-
Noosh-e-Jaan
Tieme Hermans
Tieme Hermans fietste vanuit zijn woonplaats Zwolle in twee en een half jaar naar Bali. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten... bekijk 'Noosh-e-Jaan'
-
Sabor Sabor
Sandra Alvarez
Een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken... bekijk 'Sabor Sabor'