Bijzonder simpel

Dat liefde door de maag gaat bewijst Alison Roman door harten te veroveren met haar simpele maar fenomenale recepten in 'Bijzonder simpel'! De lezers van The New York Times kenden deze charmante en grappige culinaire koningin al langer maar zoals dat gaat met toprecepten, verspreiden ze zich razendsnel. Haar kikkererwtenstoofpot (door thuiskoks omgedoopt tot The Stew) en haar recept voor koekjes (The Cookie!) zijn wereldwijd omarmd. Ze werd het gezicht van het thuiskoken tijdens de corona-lockdown. Ook in Nederland en België kan Alison rekenen op veel prominente fans en aandacht. De opbouw van het boek is gebaseerd op de samenstelling van haar eigen maaltijden, wat zijzelf de vijf belangrijkste onderdelen vindt: snacks, salades, bijgerechten, hoofdgerechten en lekkere zoetigheden en de meeste recepten zijn geschikt van 4 tot 6 personen.
AuteurAlison Roman
UitgeverijSpectrum
- Hardcover
- 320 pagina's
- ISBN 9789000375172
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Boterzachte zalm met rode ui en dille
Vis, 25 min 9,0
-
Doperwten met burrata en zwarte olijven
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
Rigatoni met rapini en chorizo
Vlees, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Het Spectrum
-
Japan - het vegetarische kookboek
Nancy Singleton Hachisu
'Japan - het vegetarische kookboek' laat de elegante eenvoud zien van de Japanse vegetarische keuken. De 250 recepten zijn ingedeeld naar bereidingswijze en met verse ingrediënten van het seizoen bereid. Zowel de prachtige fotografie als de... bekijk 'Japan - het vegetarische kookboek'
-
Lekker fit
Amber Dresen
Amber Dresen viel 15 kilo af, terwijl ze pizza, pannenkoeken en ijs at. Te mooi om waar te zijn? Dacht het niet! Ze is namelijk een ster in gezonde alternatieven bedenken, waarbij ze vezels, eiwitten en volume aan haar gerechten toevoegt... bekijk 'Lekker fit'
-
Pien laat haar eten zien
Pien Wekking
Door corona begon Pien Wekking de gerechten die ze normaal gesproken elke maand voor haar vriendengroep maakte, op Instagram te delen. En dat liep een beetje uit de hand... Die gerechten zien er dan ook om je vingers bij af te likken... bekijk 'Pien laat haar eten zien'
-
Gruwelijk lekker!
Soraya Riem
Dit is hét kookboek van TikTok-sensatie Soraya Riem. Een must-have voor elke amateurchef die niet te moeilijk wil koken, maar wel gruwelijk lekker wil eten. Bomvol ultiem comfortfood waar je gegarandeerd van zult watertanden... bekijk 'Gruwelijk lekker!'
-
Asian Soul Food
Carl Lemette & Mas van Putten
Gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Dat is soul food. Mas en Carl vermengden hun Indische roots met culinaire reiservaringen... bekijk 'Asian Soul Food'
-
De Vegetarische Zilveren Lepel
diverse auteurs
'De Vegetarische Zilveren Lepel' bevat meer dan 200 klassieke en eigentijdse Italiaanse vegetarische recepten. De nadruk ligt op gezonde recepten voor iedereen die minder vlees wil eten: voorafjes, hoofdgerechten, salades, bijgerechten en... bekijk 'De Vegetarische Zilveren Lepel'
-
Vanavond vegan
Angela Liddon
Angela Liddon, een van de bekendste vegan influencers en koks, biedt met 'Vanavond vegan' een boek boordevol plantaardige avondmaaltijden. Maaltijden die zo lekker en makkelijk zijn dat je iedere carnivoor ermee kan verleiden... bekijk 'Vanavond vegan'
-
Green
Elly Pear
'Green' laat zien hoe je op écht eenvoudige manier je maaltijden kunt transformeren naar overheerlijke, tijdbesparende vegetarische en vegan gerechten voor doordeweeks, en naar inventieve, iets uitgebreidere weekendmaaltijden... bekijk 'Green'
-
Intermittent fasting
Hannah Vreugdenhil
Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt... bekijk 'Intermittent fasting'
-
Blue zones kookboek
Dan Buettner
Dan Buettner is de National Geographi- onderzoeker die de blue zones (de vijf plekken in de wereld waar mensen het oudste worden) ontdekte en de term groot maakte. Waarom worden de mensen in deze gebieden zo oud? En waarom blijven ze zo lang... bekijk 'Blue zones kookboek'